Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

  

 

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld?
         Morgen in huis!

         Afhalen in Dordrecht

 

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS 
         verzending

 

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY
         Inclusief UV 
         Stabilisator

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld? Morgen in
         huis!
Afhalen in Dordrecht

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS verzending

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY 
         Inclusief UV Stabilisator

2 Komponenten D.D.-LAK

2 Komponenten D.D.-LAK is geschikt als laksysteem waar zeer hoge eisen worden gesteld aan de krasvastheid, glansbehouding, chemicaliën-,  weer- en waterbestendigheid (niet voor onderwaterschepen). Het is een hoogwaardige twee komponenten DD lak.

Kenmerken van de D.D.- lak zijn:    
·    een uitstekende vloei
·    zeer hoge krasvastheid
·    goede behoud van de kleur
·    eenvoudig te verwerken met de kwast, roller of spuit
·    behoud van de glans
·  uitstekende hechting, ook direct op de gladde (gelcoat) zijde van polyesterprodukten (zonder hechtprimer). Metalen ondergronden (staal, aluminium e.d.) dienen eerst behandeld te worden met ZF-primer.
·    aflak voor polyester, hout, staal, aluminium, A.B.S., epoxy laminaten e.d.
·    als antisliplaag in combinatie met D.D.- lak antislippoeder

Het succes van een laksysteem op polyester is afhankelijk van de voorbehandeling van de ondergrond en de keuze van het juiste laksysteem. 2 Komponenten D.D.-LAK is een laksysteem dat zonder speciale hechtprimers op polyesterprodukten kan worden aangebracht.

Hieronder volgt een overzicht van voorbehandeling, reparatie en/of het gebruik van een primer van diverse materialen:

1.     polyester    Reinig het oppervlak met overvloedig water. Verwijder oude lagen één komponenten verf en slecht hechtende twee komponenten verf. Schuur het polyester laminaat ruw met korrel 220-280. Maak het oppervlak stofvrij en neem het grondig af met D.D.- lak ontvetter. Repareer eventuele beschadigingen met epoxy plamuur (= een oplosmiddelvrije epoxy plamuur voor polyester, hout en voorbehandeld staal of aluminium. Uitstekend waterbestand.). Grote beschadigingen dienen te worden gerepareerd met glasbewapening en hars. Hierna kan de beschadigde plaats met epoxy plamuur worden afgewerkt. Aflakken met D.D.- lak. Voor al deze reparaties leveren wij glaswapeningen, polyester- en epoxyharsen en plamuren.

2.     staal    Reinig het oppervlak grondig. Verwijder alle roest, oude lagen één komponenten verf e.d. d.m.v. stralen of grove schuurschijf. Verwijder oude, slecht hechtende twee komponenten verflagen. Ruw oude, twee komponenten verflagen welke in goede staat zijn op. Maak het oppervlak stofvrij en neem het grondig af met D.D.- lak ontvetter. Repareer eventuele beschadigingen met epoxy plamuur na het aanbrengen van ZF-primer. Als tussenlaag kan eventueel twee lagen epoxy onderwatercoating (= oplosmiddel arme epoxy coating. Toe te passen als tussenlaag voor polyester, staal, aluminium, hout e.d. Zeer geschikt voor osmose herstel en osmose preventie van polyester.) gebruikt worden. Aflakken met D.D.- lak.

3.     aluminium    Reinig het oppervlak grondig. Verwijder alle ongerechtigheden en oude lagen én komponenten verf d.m.v. schuren. Verwijder oude, slecht hechtende twee komponenten verflagen volledig. Ruw oude, twee komponenten verflagen welke in goede staat zijn op. Maak het oppervlak stofvrij en maak het grondig schoon met D.D.-lak ontvetter. Repareer eventuele beschadigingen met epoxy plamuur na het aanbrengen van ZF-primer. Als tussenlaag kan eventueel twee lagen epoxy onderwatercoating gebruikt worden. Aflakken met D.D.- lak.

4.     hout        Reinig het oppervlak grondig. Verwijder alle ongerechtigheden en oude lagen én komponenten verf d.m.v. schuren of met afbijtmiddel. Verwijder oude, slecht hechtende twee komponenten verflagen volledig. Ruw oude, twee komponenten verflagen welke in goede staat zijn op. Maak het oppervlak stofvrij en neem het grondig af met D.D.-lak ontvetter. Repareer eventuele beschadigingen met epoxy plamuur na het aanbrengen van een epoxy injectiehars (= een dunnen epoxy hars, vrij van oplosmiddelen. Toe te passen als eerste laag op sterk zuigende ondergronden of als hechtlaag in osmose herstel.) of een epoxy impregneerhars (= een transparante epoxy hars, vrij van oplosmiddelen. Toe te passen als conserveringssysteem voor hout en hout reparatie.).  Het vochtgehalte van het hout mag maximaal 12% bedragen. Aflakken met D.D.- lak.

5.     a.b.s.    Reinig het oppervlak met overvloedig water. Verwijder oude lagen één komponenten verf en slecht hechtende twee komponenten verf. Schuur het oppervlak ruw met korrel 220-280. Maak het oppervlak stofvrij en neem het licht af met D.D.-lak ontvetter. Aflakken met D.D.- lak.

Meng 30 minuten voor het gebruik van de lak de twee komponenten (Lak + Verharder) met elkaar in de verhouding:

2 Gewichtsdelen  D.D.-LAK
1 Gewichtsdeel   VERHARDER

De houdbaarheid van de aangemaakte lak is ca. 4 uur.

2-komponenten D.D.-LAK kan met de kwast (goede lakkwasten), roller (kortharige mohairroller of moltopreenroller) of spuit aangebracht worden. Hiervoor zijn speciale kwast- en spuitverdunner verkrijgbaar. Van de kwastverdunning wordt max. 5% toegevoegd.

Neem de ondergrond 30 minuten voor het spuiten goed af met D.D.-lak ontvetter. Een geschikte spuit viscositeit is 18 tot 20 seconden, gemeten met een DIN cup nr. 4. De viscositeit kunt u instellen met D.D.- lak spuitverdunner, maar laat eerst de lak 30 minuten voorreageren. Nevel het oppervlak dun voor om vervolgend na 15 minuten een gelijkmatige kruislaag aan te brengen. Het beste resultaat verkrijgt u met een nozzle van 1,5 tot 1,8 mm, een spuitdruk van 2,5 tot 3,0 bar en een spuitafstand van 60 cm.

2-komponenten D.D.-LAK is bij 20°C. stofdroog na 1 - 2 uur, doch de maximale doorharding duurt 5-7 dagen. Overschilderbaar na 24 uur, doch binnen 48 uur. Verbruik ca. 8 m² per kg.

Bij gebruik van 2 komponenten D.D.-LAK voor mallen waarin polyester verwerkt zal worden, moet de lak bij kamertemperatuur minimaal 7 dagen doorharden alvorens met polyester in de mal gewerkt gaat worden.

De lak kan ook als ANTISLIP-LAK worden gebruikt voor b.v. scheepsdekken, vlonders, surfplanken enz.  In dat geval wordt aan de lak een Antislippoeder toegevoegd (zie handleiding D.D-Lak Antislipsysteem).

Bij de kleur oranje 20/103 dient u als eerste laag okergeel 20/125 aan te brengen. Alle kleuren zijn onderling te mengen, waardoor er een zeer grote variatie aan kleurtinten te verkrijgen is. De blanke D.D.-Lak wordt o.a. gebruikt voor parketvloeren, surfplanken, houten schepen, aanrechtbladen, houten deuren enz.

De gekleurde D.D.-Lak wordt o.a. gebruikt voor epoxy-, polyester-, houten-, stalen- en aluminiumschepen. Epoxy-, polyester- en houten- kano's en surfplanken. Carrosserieën, trailers, kunstvoorwerpen, raamposten, houten deuren, gevelbekleding enz., enz.

Voor alle verdere vragen en adviezen of technische gegevens staan wij gaarne tot uw dienst. Raadpleeg voor gebruik het etiket op de verpakking.

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.