Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

  

 

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld?
         Morgen in huis!

         Afhalen in Dordrecht

 

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS 
         verzending

 

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY
         Inclusief UV 
         Stabilisator

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld? Morgen in
         huis!
Afhalen in Dordrecht

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS verzending

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY 
         Inclusief UV Stabilisator

Aerosil

Aerosil wordt gebruikt om hars een hogere viscositeit (dikker maken) te geven om het te gebruiken als vulmiddel/plamuur, of een vullende lijm. Toevoeging van Aerosil geeft nauwelijks toename van het volume van de hars, en heeft nauwelijks tot geen invloed op de sterkte van de uitgeharde polyester of epoxy. Om communicatie te vergemakkelijken kunnen er vier gradaties van viscositeit onderscheiden worden, achtereenvolgens: siroop, ketchup, mayonaise en pindakaas. De definities zijn als volgt:
 
Siroop/stroop: hars zonder toevoegingen.
Ketchup: hars met de consistentie van ketchup. Druipt vanaf verticale oppervlakken op de grond.
Mayonaise: hars met de consistentie van mayonaise. Glijdt langs verticale oppervlakken naar beneden, maar valt niet op de grond.
Pindakaas: hars met de consistentie van pindakaas. Veranderd niet/nauwelijks van vorm onder invloed van de zwaartekracht.
 
Het aanmaken gaat als volgt: maak de Polyesterhars of de Epoxyhars aan volgens de handleidingen en voeg al roerdende de Aerosil toe tot de gewenste dichtheid/viscositeit bereikt is. Het is erg moeilijk om een egaal mengsel te krijgen omdat de Aerosil nogal klontert. Goed roeren scheelt een hoop, en kleine klontjes zijn niet erg. Let op: de viscositeit neemt in het begin nauwelijks toe, en dan plotseling heel sterk. Zodra het dikker begint te worden moet je dus voorzichtiger worden met het toevoegen van de Aerosil. Gebruik altijd een fijnstofmasker tegen het schadelijke stof.
 
Eerst de Aerosil toevoegen aan de hars en daarna pas de harder kan ook (vooral met polyesterharsen is dit aan te raden ivm met meestal een vrij korte verwerkingstijd), maar hierbij dient erg goed geroerd te worden om er zeker van te zijn dat alles goed gemengd is.
Aangezien polyester en epoxy door het reageren warmer worden, wat het vloeibaarder maakt is het handig om bij het aanmaken de polyester of epoxy wat dikker te maken dan nodig lijkt.


Voor alle verdere vragen en adviezen of technische gegevens staan wij gaarne tot uw dienst.
Raadpleeg voor gebruik het etiket op de verpakking en de veiligheidssheet.

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.