Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

BESTELLEN OP REKENING

 

AFHALEN IN DORDRECHT
Meer dan 55 jaar ervaringGRATIS VERZENDING BOVEN de € 50,00 !!!!
Ook levering op zaterdag

 
 

GROOTSTE AANBOD
Polyesterhars & epoxyhars

EPOXY FOTOHARS LE 1080

Een glashelder gietsysteem welke in dunne lagen over oppervlakken gegoten kan worden. Geschikt voor op canvas, fotos, kunstobjecten, tafelbladen, barbladen enz. Deze hars wordt vaak gebruikt door kunstenaars om een helder uiterlijk en een krasbestendige laag over posters, fotos e.d. te verkrijgen. Door deze bijzondere manier van bewerken heeft de epoxy rechtstreeks contact met de foto, waardoor deze als het ware wordt ingeseald. Zelfs objecten die gekreukt of oud zijn, worden weer zo glad als een spiegel. Na behandeling heeft vocht geen grip meer op uw foto en wordt deze ook extra beschermd tegen UV straling. Daardoor is een afbeelding die is behandeld met epoxy ook geschikt om buiten of in vochtige ruimtes op te hangen.

VERBRUIK:
Bij een gegoten laagdikte van 1.5 mm dikte is het verbruik als volgt:
1KG Epoxy fotohars is goed voor ca. 0,6 m2
2KG Epoxy fotohars is goed voor ca. 1,2 m2
10KG Epoxy fotohars is goed voor ca. 6 m2

Lagen die dikker zijn dan 1.5 mm dienen in meerdere lagen te worden gegoten om problemen met warmte te voorkomen. Indien een eventuele volgende laag binnen 20 uur wordt aangebracht behoeft er niet geschuurd te worden. Is het na 20 uur dan schuren met korrel 200.

MENGVERHOUDING:
Mengverhouding: 100 gewichtsdelen hars : 100 gewichtsdelen verharder

GEBRUIK:
Maak het te gieten oppervlak, schoon, droog en vetvrij. Oppervlakken van hout eerst dichtzetten met een epoxy injectiehars of de Hechtprimer 318 PU. Daarna de hars is de juiste verhouding mengen met de verharder. De verwerkingstijd is tussen de 30 en 60 minuten. Giet het mengsel over het oppervlak en verspreid het eventueel met een spatel of kwast. Wacht 15 tot 20 minuten en laat vervolgens een gasbrander snel over het oppervlak gaan op een afstand van ca. 15 cm. Hierdoor wordt het oppervlakte glad.

Voor een optimaal resultaat is het raadzaam een test te doen.