Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

BESTELLEN OP REKENING

 

AFHALEN IN DORDRECHT
Meer dan 55 jaar ervaringGRATIS VERZENDING BOVEN de € 50,00 !!!!
Ook levering op zaterdag

 
 

GROOTSTE AANBOD
Polyesterhars & epoxyhars

EPOXY COATING TRANSPARANT LE 1075

Een twee komponenten, oplosmiddelvrij en transparant epoxysysteem met een hoge chemische resistentie. De coating geeft uw produkt een zeer helder uiterlijk en een langdurige bescherming door o.a. zijn hoge krasvastheid.

Voor het transparant afwerken van uw produkt. Het syteem bevat een UV stabilisator, zodat uw produkt beschermt is tegen UV licht.
Het systeem is geschikt voor het coaten en lamineren van met name transparante en chemisch resistente producten zoals hout, led verlichting, tegels, tafelbladen, keukenbladen, badkamerartikelen, werkbladen, voor het coaten van hout, beton, steen, metalen en het behandelen van de achterwand van een aquariuim, surfboards enz.

Dit epoxysysteem heeft een verwerkingstijd van ca. 40 minuten

De verwerking van EPOXYHARSEN is in vele opzichten gelijk aan die van polyesterharsen. Er zijn echter enige duidelijke verschillen:

*    Het totale doorhardingsproces verloopt bij epoxyharsen geleidelijker. De eigenschappen van de uitgeharde epoxyhars zijn echter beter; o.a. grotere slagvastheid en bij gietstukken minder krimp.

*    Aan de epoxyhars wordt uitsluitend de verharder toegevoegd welke speciaal op het betreffende epoxysysteem is afgesteld. De eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van de verschillende epoxysystemen kunnen onderling sterk variëren.

*    Glasmatten zijn bij hoeken, randen, gekromde vlakken, profielen e.d. moeilijker te verwerken omdat de binder niet oplost. In de meeste gevallen worden er dus geweven bewapeningsmaterialen gebruikt.

*    Met epoxyhars kan o.a. ook op polystyreenschuim gewerkt worden, terwijl deze schuimsoort met polyesterhars direct oplost. Polyurethaanschuim kan zowel met epoxy-, als met polyesterharsen bewerkt worden.

*    Kleurpigmenten voor polyesterhars kunnen niet voor epoxyhars gebruikt worden. Voor de epoxyharsen worden speciale pigmenten geleverd.

*    Bij de verwerking van epoxy-systemen zijn meer mensen gevoelig voor de inwerking van de epoxyhars/verharder op de huid dan bij de verwerking van polyesterharsen. Gebruik daarom altijd handschoenen en eventueel een beschermings-crème.

*    Nog meer dan bij de verwerking van polyesterharsen geldt voor de epoxyharsen: "SCHOON EN HYGIENISCH WERKEN"- volgens de verwerkingsvoorschriften.

TOEPASSINGEN:
Coaten, gieten en laminineren van met name transparante en chemisch resistente producten, zoals benzinetanks, hout, led verlichting, tegels, tafelbladen, keukenbladen etc.

Door de lage viscositeit heeft dit epoxy-systeem een zeer uitgebreid toepassingsgebied. Het is een uitstekende lamineerhars met diverse bewapeningsmaterialen (glasweefsels, glasrovings, koolstof- en aramideweefsels e.d.) voor o.a. het bekleden van hout, metaal, polyester- en epoxyondergronden.

Het systeem is ook zeer goed bruikbaar als giethars.

Door de kleefvrije uitharding en het feit dat het transparant systeem is, kan het prima gebruikt worden als lak voor b.v. hout en metaal. 

VERWERKING:
Mengverhouding (gewicht): 100:60

Mengverhouding (volume): 100:69

Deze mengverhouding dient zo goed mogelijk aangehouden te worden, het instellen van de "Geltijd of Potlife" door minder of meer verharder toe te voegen kan bij epoxyharsen niet gebruikt worden. ("Geltijd of Potlife" is de tijd gedurende de hars na het toevoegen van de verharder nog bruikbaar is)

De mengverhoudingen van epoxyharsen worden meestal opgegeven in gewichtsdelen; de hoeveelheid hars en verharder moet dus worden afgewogen. Bij een systeem 100/60 wordt b.v. 1 Kg. epoxyhars gemengd met 600 Gram verharder. 

Is de "Potlife" in de aanmaakbeker/emmer tijdens de verwerking te kort, dan kan men het mengsel over een groter oppervlak uitgieten b.v. in een platte bak. Hierdoor wordt de warmteontwikkeling verminderd en de verwerkingstijd verlengd.

Bij het inkleuren van de epoxyhars met een epoxy-pigmentpasta (kleurpasta) dient de pigmentpasta  eerst met de epoxyhars gemengd te worden, alvorens de verharder toe te voegen. Hoeveelheid toe te voegen pigmentpasta is afhankelijk van de kleur. Voor het berekenen van het juiste percentage dient men ook met de hoeveelheid verharder rekening te houden. Na toevoeging van de verharder aan de hars (met eventueel een pigmentpasta) dient het mengsel geroerd te worden. Hulpmaterialen zoals spatels, maatbekers e.d. kunnen met methyleenchloride of aceton gereinigd worden. Het epoxymengsel dient meteen verwerkt te worden.

DOORHARDINGSTIJD VAN HET SYSTEEM:
De verwerkingstijd van 500 Gram epoxyhars/verharder bij een producttemperatuur van 20°C. en een omgevingstemperatuur van 20°C. is ca. 40 minuten.

Uitharding wordt bereikt na 24 uur bij 20 à 25°C.

Epoxyharsen bij voorkeur niet verwerken beneden 18°C. Het is zeer zeker van belang dat de temperatuur van epoxyhars en verharder ca. 20°C. is. De harder is al na een korte uithardingtijd ongevoelig voor vocht, terwijl ook bij lagere temperaturen tot ca. 10°C. nog een redelijke uitharding wordt verkregen.

Voor alle verdere vragen en adviezen of technische gegevens staan wij gaarne tot uw dienst.
Raadpleeg voor gebruik het etiket op de verpakking en de veiligheidssheet.

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.