Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

BESTELLEN OP REKENING

 

AFHALEN IN DORDRECHT
Meer dan 55 jaar ervaringGRATIS VERZENDING BOVEN de € 50,00 !!!!
Ook levering op zaterdag

 

Epoxyhars

epoxyhars kopenEpoxyhars is een hoogwaardige, heldere, sterke en slijtvaste kunsthars. Het krimpt niet of nauwelijks bij uitharding waardoor het niet krom trekt. Epoxyhars hecht zonder een hechtprimer op praktisch iedere ondergrond, maar tast deze niet aan (zelfs polystyreen wordt niet aangetast). Het is oplosmiddelvrij en daardoor milieuvriendelijker dan andere harsen.Uitgeharde epoxy heeft een onbeperkte levensduur, is waterdicht en niet osmose gevoelig.  Epoxyhars is een veelzijdige hars voor uiteenlopende doeleinden. Zo worden epoxyharsen gebruikt voor vloeren, jachtbouw, tafelbladen, ingietingen, barbladen, siergrindvloeren, verlijmingen van hout, bekledingen enz. enz. 

Epoxyvloeren zijn door hun slijtvastheid en hoge chemische en mechanische belastbaarheid uitstekend geschikt voor toepassing in veeleisende omstandigheden. Een epoxyvloer is de ideale vloer voor industriehallen, werkhallen, magazijnen, garages, opslagruimtes, winkels, maar ook voor thuis. Epoxyvloeren zijn vochtbestendig en vloeistofdicht en bieden buiten deze twee belangrijke voordelen nog meer voordelen:

        .    naadloos
        .    slijtvast
        .    bevordert de hygiene
        .    stofvrij
        .    onderhoudsvriendelijk
        .    snel belastbaar


De combinatie van epoxyhars met hout, al dan niet samen met een glasweefsel is een fantastische combinatie. Met een heldere epoxyhars blijft de kleur en de structuur van het hout zichtbaar en krijgt het geheel een luxe uitstraling. Een belangrijke reden om een houten boot met een epoxyhars te bewerken is dat de natuurlijke schoonheid van hout zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de romp te zien is.

Epoxyhars is uitstekend geschikt om hout mee te conserveren, verlijmen, restaureren of te bekleden met een glasweefsel. Epoxyhars in combinatie met een glasweefsel wordt veelvuldig gebruikt bij het bouwen van houten boten, zoals kajaks, kano"s, zeilboten, speedboten enz. Door het taaie en sterke resultaat wordt deze combinatie ook veel gebruikt bij het bouwen van surfplanken, modelbouw vliegtuigen en ski"s.

Iedere gewenste afbeelding of logo kan onder het glasweefsel en de epoxy worden aangebracht. Deze zijn dan niet zomaar meer te verwijderen en geeft bijvoorbeeld uw boot een opvallend en persoonlijk karakter.

Het onderhoud van een hout-epoxy combinatie is vrij gemakkelijk. In ieder geval om de 7 tot 10 jaar licht schuren en het geheel van een nieuwe laklaag voorzien.

Hier nog even alle voordelen van een hout-epoxy combinatie op een rijtje:

    .    minimaal onderhoud
    .    zeer licht
    .    zeer sterk
    .    goede vaareigenschappen
    .    uitvoering naar eigen idee of ontwerp
    .    onbeperkte levensduur    
    .    op maat te maken
    .    oplosmiddelvrij