Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

  

 

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld?
         Morgen in huis!

         Afhalen in Dordrecht

 

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS 
         verzending

 

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY
         Inclusief UV 
         Stabilisator

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld? Morgen in
         huis!
Afhalen in Dordrecht

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS verzending

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY 
         Inclusief UV Stabilisator

Flexicoat-Polyurethaanhars 45/MC1

Flexicoat Polyurethaanhars 45/MC1 is een één komponent polyurethaansysteem (38%ig in Xyleen/Methoxypropylacetat, 38XMPAC). Uitharding van dit product vindt plaats onder invloed van de vochtigheid in de lucht. 45/MC1 heeft een snelle uitharding, een zeer hoge glans en een hoge slagvastheid. Het product heeft een goede chemicaliënbestendigheid en een uitstekende hechting op diverse ondergronden.

De hars wordt zonder toevoeging van een harder e.d. aangebracht.

Polyurethaanhars 45/MC1 wordt op ruime schaal toegepast voor industriële toepassingen, zoals vloerverzegeling en impregnering van vochtige muren, vooral in kelders, garages e.d. Het product is bij uitstek geschikt voor het stofvrij maken van garagevloeren,  bijkeukens, magazijnen enz. De mogelijkheid  tot inkleuring met pigmentpasta’s verleent aan de behandelde ondergrond een kleurige verfraaiing. Ongekleurd toegepast is FLEXICOAT 45/MC1 een zeer slijtvaste en hoogglanzende parketlak, een goede lak voor diverse houten materialen.

Verder kan op basis van 45/MC1 een antisliplaag worden aangebracht op vele soorten ondergronden. Voor het opvullen van gaten en scheuren in muren en vloeren kan met 45/MC1 een reparatiemassa worden samengesteld.

VERWERKING:
FLEXICOAT Polyurethaanhars 45/MC1 kan in vele gevallen bij kamertemperatuur (23°C.) onverdund aangebracht worden als  b.v. parketlak met een kwast, roller, spuit, bezem e.d.

Op zeer dichte ondergronden zoals spiegelbeton, is het aanbevolen om het product met 20-25% te verdunnen, zodat het  goed in de ondergrond kan trekken.

Ook als toepassing op poreuze materialen dient het product verdunt te worden b.v. 1 op 1 met FLEXICOAT Polyurethaanhars verdunner. Deze laag dient dan als grondlaag. Alle ondergronden dienen vrij te zijn van vet, olie, teer en verf. Poriën in het oppervlak mogen niet gevuld zijn met water.

HARDING:  Een voorbeeld:
Een laag aangebracht op een glasplaat bij 21-22°C, 45-50% relatieve luchtvochtigheid worden de volgende droogtijden verkregen:

LAAGDIKTE      :            200 Mu
STOFDROOG   :            ca. 40 minuten
KLEEFVRIJ       :            ca. 180 minuten
MECHANISCH BELASTBAAR :            ca. 24 uur
VOLLEDIGE DOORHARDING :           ca. 7 dagen

TOEPASSING:
FLEXICOAT 45/MC1 is bij uitstek geschikt voor het slijtvast, chemisch resistent en decoratief bekleden van de meest uiteen lopende oppervlakken. De meest voorkomende ondergronden zijn:

*  Betonvloeren en betontegelvloeren, ook asbestcementvloeren. Nieuwe vloeren moeten minimaal 4 weken  oud zijn, een te hoge alkaliteit verstoord de hechting. Om de alkaliteit te neutraliseren kan men nieuwe vloeren behandelen met een verdunde zoutzuuroplossing en daarna afwassen met water.

*   Muren, hierbij is het belangrijk dat de ondergrond enigszins poreus is. Op hardgebakken  tegels is de hechting slecht.

*    Hout, op spaanderplaat, meubelplaat, hardhout of parket, als deklak op schepen.

HET AANBRENGEN VAN FLEXICOAT 45/MC1
Afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond verdient het aanbeveling om als eerste laag FLEXICOAT 45/MC1 te verdunnen met (b.v. 1:1) Polyurethaanhars-verdunner. Bij niet poreuze ondergronden zoals hardhout en parket kan zonder meer met 45/MC1 als eerste laag gewerkt worden. Het product kan met b.v. een kwast, roller of spuit verwerkt worden. Alle hulpmaterialen kunnen met aceton (zeer brandbaar), methyleenchloride of Polyurethaanhars-verdunner gereinigd worden.

Vooral de snelle doorharding is een belangrijk voordeel; behandelde ondergronden kunnen weer  snel in gebruik genomen worden. De hechting tussen 2 lagen is uitstekend, mits binnen 24 uur wordt doorgewerkt (40-45% relatieve luchtvochtigheid, ca. 21-22°C.) Bij langere wachttijden en bij het aanbrengen op een oude laag  is het noodzakelijk om eerst te schuren met schuurpapier korrel 400; hierna kan direkt doorgewerkt worden. Op metaal en glas is de hechting gering. Door eerst een laag epoxyhars(primer) aan te brengen wordt op metaal een goede hechting verkregen.

VERBRUIK:
Het verbruik per m2 wordt bepaald door o.a. de ondergrond. Op zeer poreuze ondergronden dient men 2 grondlagen aan te brengen, terwijl op ondergronden zoals hardhout en parket volstaan kan worden met 2 lagen onverdund. Men rekent per m2 een verbruik van ca. 200-300 gram/m2, wat dus inhoud dat voor zeer poreuze ondergronden gewerkt kan worden met 4 x 200-300 gram/m2 en op b.v. hardhout, parket met 2 x 200-300 gram/m2. Ook op betonvloeren met afstrijklaag zijn 2 lagen meestal voldoende (afhankelijk van de belasting van de vloer).

VERDERE TOEPASSINGEN:
Met 45/MC1 zijn nog legio mogelijkheden. Op basis van 45/MC1 kan o.a. een reparatiemassa worden samengesteld voor b.v. het opvullen van gaten en scheuren in vloeren en muren. Men dient dan de scheur of het gat schoon te maken en eventueel eerst op te ruwen. Hierna wordt een laag 45/MC1 als hechtlaag aangebracht. Ondertussen maakt men de reparatiemassa door aan een kiezel met een fijnheid van ongeveer 2,5 mm.  ca. 10%  45/MC1 toe te voegen.

Met dit mengsel wordt na een half uur de scheur of het gat opgevuld. Men kan dit eenvoudig doen met een troffel of vlakspaan. Indien men de massa een betonkleur wilt geven, kan men door toevoeging van droog cement dit op een goede manier verkrijgen. Ook kan met deze massa een volledige vloer gelegd worden die sterker en slijtvaster is dan een gewone betonvloer.

Op basis van 45/MC1 kan ook een antislip laag aangebracht worden op b.v. hout of beton. Men brengt dan een laag 45/MC1 aan (indien noodzakelijk eerst een grondlaag), in deze natte laag wordt nu droog zand of carborundum gestrooid. Na droging van de 45/MC1 (ongeveer 4 uur) verwijdert men met een bezem de overtollige vulstof en brengt nog een laag 45/MC1 aan. Op deze wijze kan in korte tijd op trappen, scheepsdekken of b.v. steigers een slipvast oppervlak aangebracht worden.

VOCHTBESTRIJDING IN KELDERS EN MUREN:
Vocht in muren en vloeren van b.v. kelders kan nu doelmatig bestreden worden met FLEXICOAT 45/MC1. Uiteraard beëindigd FLEXICOAT 45/MC1 ook het doorslaan van buitenmuren. In de meeste gevallen zal een eenmalige behandeling het vochtprobleem oplossen. 45/MC1 wordt dan krachtig in de poriën van de muur geborsteld en hecht zich diep in het materiaal en vormt een gesloten film. Bij ondergronden met een grove porie is het raadzaam een 2e laag aan te brengen.

STOFVRIJ EN SLIJTVAST MAKEN VAN VLOEREN:
Met FLEXICOAT 45/MC1 kan een beton of zand/cement vloer in bergruimtes, garages of bijkeukens stofvrij gemaakt worden. Tevens bestaat de mogelijkheid om 45/MC1 in diverse kleuren aan te brengen, Dus niet alleen het bestrijden van stof en slijtage aan vloeren, maar tevens een kleurige verfraaiing. Bovendien versterkt 45/MC1 uw vloer daar het materiaal diep in het beton kan doordringen.

Met FLEXICOAT 45/MC1 heeft men dan een praktisch onverslijtbare en kleurige gladde vloer.

Voor alle verdere vragen en adviezen of technische gegevens staan wij gaarne tot uw dienst.
Raadpleeg voor gebruik het etiket op de verpakking en de veiligheidssheet.
 
De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.