Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

  

 

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld?
         Morgen in huis!

         Afhalen in Dordrecht

 

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS 
         verzending

 

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY
         Inclusief UV 
         Stabilisator

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld? Morgen in
         huis!
Afhalen in Dordrecht

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS verzending

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY 
         Inclusief UV Stabilisator

Gelflex-vinylrubber (smeltrubber) 630/tl40

Gelflex Smeltrubber 630/TL40 is een gietbaar materiaal, gebaseerd op vinylhars. Het product is geschikt voor het vervaardigen van flexibele mallen voor afgietsels van o.a. polyester-, epoxy-, polyurethaanharsen en glasvezellaminaten. De rubber heeft een hoge treksterkte, is  redelijk flexibel maar zeer veerkrachtig en heeft een smeltpunt van ca. 150°C.

Mallen gemaakt van Gelflex geven een goede weergave van het model; ruwe oppervlakken zullen ruw blijven, terwijl glimmende of gepolijste oppervlakken voor een gladde mal zorgen.

Gelfex mallen kunnen in een veelzijdigheid aan vormen gemaakt worden.

Mallen moeten voor gebruik schoongemaakt worden met een sopje om te zorgen dat stof en overblijfselen van eerdere afgietsels verwijderd worden. Het olieachtige oppervlak van de mal zorgt ervoor dat de mal voor gebruik niet bewerkt hoeft te worden met een lossingsmiddel.

Sterke reinigingsmiddelen dienen voor het reinigen van de Gelflex-mal vermeden te worden, daar deze middelen het olieachtige laagje kunnen aantasten.

Organische oplosmiddelen mogen niet gebruikt worden om de mal te reinigen daar ze in kleine hoeveelheden kunnen worden opgenomen en zo het oppervlakte kunnen aantasten.

Indien Gelflex-mallen in plastic zakken worden opgeslagen, dienen deze zakken eerst met een schellak bewerkt te worden.

OMSMELTEN: Indien een mal beschadigd is en niet meer gebruikt wordt kan de rubber worden hergebruikt. De mal dient in kleine stukjes gesneden te worden en de stukjes moeten op voel worden gecontroleerd. De stukjes die vuil bevatten kunnen met water schoongemaakt worden zonder dat de Gelflex aangetast wordt.
Na het eventuele schoonmaken van de stukjes Gelflex is het materiaal gereed om omgesmolten te worden voor hergebruik. Gelflex kan 25-30 keer omgesmolten worden voordat het zijn elasticiteit gaat verliezen. (450 gram Gelflex = 450 cu. cm.)

HET SMELTEN VAN KLEINE HOEVEELHEDEN: Kleine hoeveelheden Gelflex (niet meer dan 2.2 kg, totaal per keer) die ook in stukjes zijn gesneden kunnen au-bain-marie gesmolten worden in hete olie, daar kokend water niet heet genoeg is. De Gelflex dient wel zeer regelmatig omgeroerd te worden. Een kleine hoeveelheid dient in de pot gedaan te worden en als deze begint te smelten kunnen er, terwijl er goed geroerd wordt, nieuwe stukjes toegevoegd worden. Dit proces herhalen tot alles gesmolten is.

HET SMELTEN VAN GROTERE HOEVEELHEDEN: Er zijn diverse producten verkrijgbaar voor het smelten van Gelflex Smeltrubber. Deze worden allemaal elektrisch verhit en worden geregeld met een thermostaat. Deze smeltpotten zijn de veiligste en efficientste manier voor het smelten van Gelflex zonder risico op oververhitting en aanbranden. De levensduur van de Gelflex wordt door deze manier van smelten verlengd met 40%.

HET MAKEN VAN EEN MAL: Een model van bijna ieder soort materiaal kan gebruikt worden voor het maken van een mal. Het materiaal van het model moet wel de hitte van de Gelflex kunnen doorstaan. Poreuze materialen zoals hout dienen eerst verzegeld te worden. Metalen delen dienen eersst verwarmd te worden. Glas en porselein moeten voorzichtig verwarmd worden om te voorkomen dat het breekt door de hitte van de Gelflex. Camenten of stenen objecten, welke meestal groot van omvang zijn, kunnen het beste nat gemaakt worden. Ze dienen dan voor een aantal uur in water gelegt te worden en daarna oppervlakkig te worden gedroogd.

HET GIETEN VAN EEN MAL: Na het smelten van alle Gelflex tot een vloeibare massa dient het rubber zonder oponthoud snel in de mal gegoten te worden, totdat de mal helemaal gevuld is. Het materiaal niet op het model gieten. De rubber kan het beste langs de kant van het model gegoten worden om spatten en luchtinsluitingen te voorkomen. Het risico van voortijdige gelering is vrij gering en een licht geleerde Gelflex geeft toch nog steeds een prima afdruk. Het controleren van de temperatuur (200 C) met een thermometer is aanbevolen, zodat de rubber niet boven de aanbevolen temperatuur gegoten wordt.

BEHANDELING VAN DE MAL: Indien de mal niet helemaal perfect is, een luchtbel aan het oppervlakte vertoont enz. kan deze gerepareerd worden door hem te bewerken met een heet mes. Een scheur in de mal kan op dezelfde manier gerepareerd worden.

Voor alle verdere vragen en adviezen of technische gegevens staan wij gaarne tot uw dienst.

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.