Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

  

 

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld?
         Morgen in huis!

         Afhalen in Dordrecht

 

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS 
         verzending

 

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY
         Inclusief UV 
         Stabilisator

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld? Morgen in
         huis!
Afhalen in Dordrecht

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS verzending

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY 
         Inclusief UV Stabilisator

HB coating ijmopox 37/oc

Epoxy HB Coating is een oplosmiddel arme epoxy coating. Toe te passen op hout, staal, aluminium, polyester en epoxy laminaat. Hout voorbehandelen met epoxy injectiehars/epoxy impregneerhars. Staal en aluminium voorbehandelen met ZF primer. Toe te passen als osmose-preventie en osmose-reparatiesysteem bij polyester schepen.

Verkrijgbaar in de kleuren grijs (RAL7001), wit  (RAL9016) en zwart (RAL9005).

TOEPASSINGEN
Epoxy HB Coating  geeft een belangrijke bescherming van de ondergrond. Op deze wijze kan roestvorming van staal worden voorkomen, het rottingsproces van hout worden uitgeschakeld  en het osmose verschijnsel bij polyesterlaminaten worden tegengegaan.

EIGENSCHAPPEN
Epoxy HB Coating is samengesteld uit zeer hoogwaardige epoxyharsen. Het bevat zinkfosfaat en is vrij van teer en lood- of chromaat houdende pigmenten.. Doordat het produkt oplosmiddel arm is loopt men bij het aanbrengen van dikke lagen geen risico dat er restanten oplosmiddel in de coating achterblijven. Na uitharding ontstaat een volkomen waterdampdichte en duurzame coating met een hoge weerstand tegen mechanische beschadigingen. De verharder is een polyamide addukt.

VERWERKING
Voeg onder intensief roeren de harder bij de basis. Giet daarna het mengsel over in een andere mengbeker of rollerbak en meng nogmaals. Eventueel verdunnen met IJmopox verdunner. Verwerk het materiaal tussen 5° en 30°C. Verwerkingstijd 5 uur bij 20°C. Bij 20°C na 2 uur stofdroog. Bij 20°C overschilderbaar na 8 uur. Tussen de lagen steeds goed schuren.

Mengverhouding
83 gewichtsdelen basiskomponent en 17 gewichtsdelen verharder
of
75 volumedelen   basiskomponent en 25 volumedelen   verharder

De mengverhoudingen dienen zo goed mogelijk aangehouden te worden, het instellen van de "Geltijd of Potlife" door minder of meer verharder toe te voegen kan bij epoxyharsen niet gebruikt worden ("Geltijd of Potlife" is de tijd gedurende de hars na het toevoegen van de verharder nog bruikbaar is).
Verwerkingstemperatuur en de temperatuur tijdens de doorharding dient minimaal 5°C. te zijn. De relatieve vochtigheid dient maximaal 80% te zijn.
De inductietijd is bij temperaturen lager dan 15ºC. 10 minuten. Bij temperaturen hoger dan 15ºC. is er geen inductietijd.

De verwerkingstijd na menging is:   
bij 10°C.                                8 uur
bij 20°C.                                5 uur
bij 30°C.                                3 uur.

De coating kan met een roller (b.v. mohair-roller), kwast, luchtspuit of airless spuit verwerkt worden. De coating kan indien deze met een roller of kwast verwerkt gaat worden eventueel verdunt worden met 3-5% IJmopox verdunner.  Indien het produkt met de spuit verwerkt gaat worden dient de hoeveelheid verdunner aangepast te worden aan de soort spuit. Bij verwerking bij lage temperaturen kan tot maximaal 10% IJmopox verdunner worden toegevoegd. Het produkt heeft een zeer goed vullend en dekkend vermogen. Het eindresultaat heeft een zijdeglans. De coating is ook over te schilderen met twee-componenten en conventionele verven. Indien de coating overgeschilderd wordt met een antifouling dient deze eerst geschuurd te worden met schuurpapier korrel 280 of 320.

VERBRUIK PER LAAG:  6 m² per 1 Kg.

Om voldoende laagdikte te verkrijgen is het raadzaam minimaal 4 lagen gelijkmatig aan te brengen (aanbevolen laagdikte: 50 - 150 micrometer, afhankelijk van de toepassing). Wanneer de coating als preventie tegen Osmose direkt op de Gelcoatlaag wordt aangebracht is 2 lagen voldoende.

Wanneer de Gelcoatlaag is verwijderd bij een Osmose behandeling dan eerst een laag Epoxy-Injectiehars no.: 43 aanbrengen alvorens de Epoxy HB Coating aan te brengen.

Staal en aluminium ondergronden dienen eerst behandeld te worden met ZF primer  voor een optimale hechting waarna binnen de 3 uur de Epoxy HB Coating aangebracht dient te worden.

De verwerkingsmaterialen kunnen gereinigd worden met Aceton (zeer brandbaar) of Methyleenchloride.

ONDERGROND CONDITIE EN TEMPERATUUR
Staal: gestraald tot ISO Sa2½, behandeld met ZF primer

Aluminium: geschuurd met schuurpapier korrel 80, behandeld met ZF primer

Hout: vochtgehalte maximaal 12%, behandeld met Epoxy-Injectiehars 43

Polyester/Epoxy: droog, geschuurd met korrel 80 en goed ontvet met aceton of methyleenchloride

Oude verflagen: oude twee-componenten verf in goede conditie: droog en vrij van verontreinigingen en losse verfdelen, geschuurd met schuurpapier korrel 80

Andere ondergronden: droog en vrij van verontreinigingen en losse delen, bij voorkeur behandeld met een geschikte primer.

De temperatuur van de ondergrond moet tenminste 3ºC. boven het dauwpunt zijn.

DROOGTIJDEN
Stofdroog bij 20°C. na ca. 2 uur.

Overschilderbaar bij  5°C. minimaal 24 uur.
Overschilderbaar bij 10°C. minimaal 16 uur.
Overschilderbaar bij 20°C. minimaal  8 uur.
Overschilderbaar bij 30°C. minimaal  5 uur.

Volledige doorharding bij 10°C. 8 dagen.
Volledige doorharding bij 20°C. 5 dagen.
Volledige doorharding bij 30°C. 3 dagen.

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN
Vorm:  vloeibaar
Dichtheid (20°C):   ca. 1,4 g/cm3 gemengd prod.
Vlampunt:  basiskomp.:25ºC.     harder:30ºC.
Vaste stofgehalte in %:  ca. 70 volume%
Viscositeit DIN 4 (25°C):  ca. 2500 CP

Voor alle verdere vragen en adviezen of technische gegevens staan wij gaarne tot uw dienst. Raadpleeg voor gebruik het etiket op de verpakking.

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.