Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

  

 

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld?
         Morgen in huis!

         Afhalen in Dordrecht

 

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS 
         verzending

 

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY
         Inclusief UV 
         Stabilisator

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld? Morgen in
         huis!
Afhalen in Dordrecht

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS verzending

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY 
         Inclusief UV Stabilisator

Hechtprimer 318 PU

Hechtprimer 318 PU wordt toegepast op de hechting van o.a. polyesterharsen op een ondergrond van hout, beton, oude polyesterlagen e.d. te verbeteren.

Hechtprimer 318 PU is een één komponent polyurethaansysteem (38%ig in Xyleen/Methoxypropylacetat, 38XMPAC). Uitharding van dit produkt vindt plaats onder in vloed van de vochtigheid in de lucht.
De primer wordt zonder toevoeging van een harder e.d. aangebracht. Op erg poreuze ondergronden zoals beton wordt meestal eerst een verdunde laag aangebracht, b.v. 50 delen hechtprimer 318 PU en 50 delen verdunner voor 318 PU (xyleen). Het aantal lagen dat aangebracht dient te worden is afhankelijk van de poreusiteit van de ondergrond. De laatste laag primer dient niet meer in de ondergrond te verdwijnen (blijft op het oppervlak liggen), zodat de ondergrond volledig verzadigd is.

De met Hechtprimer 318 PU voorbehandelde ondergrond moet ½ tot 3 uur na het aanbrengen van de laatste primer laag bekleed worden met polyester. De primer moet nog iets kleverig zijn. Zou de tijd te kort zijn dan kan de met 318 PU voorbehandelde ondergrond met polyesterhars (+ harder) afgestreken worden. Het bekleden kan dan later plaats vinden.

Om een goede hechting te verkrijgen is het noodzakelijk zich strikt aan de beschikbare tijdsduur te houden, daar anders de primer te ver is doorgehard en de chemische verbinding van het hechtmiddel met de polyester niet plaats vindt. De primer kan met een kwast of roller aangebracht worden. Gereedschappen kunnen gereinigd worden met aceton, methyleenchloride of de verdunner voor primer 318 PU (aceton en de verdunner xyleen zijn beide zeer brandbaar).

Verbruik: ca. 200 gram/m² voor de eerste laag, afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond.
   
Voor alle verdere vragen en adviezen of technische gegevens staan wij gaarne tot uw dienst.Raadpleeg voor gebruik het etiket op de verpakking en de veiligheidssheet.

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.