Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineIN VERBAND MET HET 
         CORONA VIRUS 

         IS ONZE WINKEL DICHT!
         ONLINE GAAT DOOR!!!!!

   

 

Groen vinkje slapenonlineINDIEN U TOCH WILT AFHALEN IN DORDRECHT: BESTEL ONLINE - BETAAL VIA IDEAL EN GEEF AAN "AFHALEN"
         

 

  OP AFSPRAAK ZETTEN WIJ HET DAN VOOR DE DEUR VAN DE WINKEL

 

        

 

Het coaten van tafelbladen met epoxy

Hier vindt u een beschrijving over het coaten van tafelbladen, keukenbladen, barbladen, dienbladen  enz. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken produkten. Deze produkten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.

Met onze epoxyharssystemen van EPOWORLD krijgt u een glashelder resultaat. De harsen bevatten een ingebouwde UV stabilisator, zodat hij niet vergeelt. De EPOWORLD harsen zijn verkrijgbaar in 3 systemen: in 1x in een laagdikte te gieten van 3 cm, 6 cm en 10 cm. Verder leveren wij ook ni een  transparant systeem met UV stabilisator LE 1070. Met deze systemen kunt u op allerlei manieren een tafelblad, keuken- of barblad e.d. voorzien van een duurzame epoxycoating. De systemen zijn chemisch resistent met hoge transparantie en helderheid.

Er zijn verschillende methodes om een ondergrond af te coaten:

1. Een houten ondergrond van een dunne laag epoxyhars voorzien
Het resultaat is een duurzame coating die het hout beschermt tegen normaal dagelijks gebruik en vocht. Indien het hout aan alle kanten wordt behandeld is het zelfs geschikt om buiten te staan.

*    Schuur de houten ondergrond met schuurpapier korrel 120 en maak de tafel daarna  goed schoon en stofvrij.
*    Maak de coating aan door de epoxyhars met de verharder nauwkeurig af te meten en meng het geheel grondig.
*    Breng de coating aan met een zachte roller (vilten, nylon of mohair) in een dunne laag.
*    Laat het geheel goed uitharden.
*    Het oppervlakte zal nog wat ruw aanvoelen. Schuur het geheel wederom glad met schuurpapier korrel 120 en verwijder het stof.
*    Breng nogmaals een laag epoxy aan en laat deze uitharden of volg onderstaande regel:

Wanneer epoxy op epoxy wordt verwerkt, kan er tot ongeveer 24 uur na uitharding zonder schuren worden verder gewerkt. Vuistregel is dat er verder kan worden gewerkt zonder te schuren als de epoxy nog zo zacht is, dat er met een nagel een indruk kan worden gemaakt. (dit is erg temperatuurafhankelijk).

*    Na het aanbrengen van de derde laag heeft u over het algemeen een voldoende laagdikte opgebouwd voor een optimale bescherming.
*    U kunt het geheel nu zo laten of indien gewenst nogmaals het oppervlakte schuren en daarna aflakken met een twee komponenten DD Lak in kleur of blank of een hittebestendige lak.


2. Een houten ondergrond van een dikke laag epoxyhars voorzien
Het resultaat is natuurlijk ook een duurzame coating die het hout beschermt tegen normaal dagelijks gebruik en vocht, maar tevens een uiterlijk geeft van een glasachtig oppervlak met een diepte effect. De transparante epoxylaag laat de houtnerf zichtbaar en zorgt voor een glad, hard, slijtvast en waterdicht oppervlak.

*    Schuur de houten ondergrond met schuurpapier korrel 120 en maak de tafel daarna goed schoon en stofvrij.
*    Maak de coating aan door de epoxyhars met de verharder nauwkeurig af te meten en meng het geheel grondig.
*    Breng de coating aan met een zachte roller (vilten, nylon of mohair) in een dunne laag.
*    Laat het geheel goed uitharden.
*    Het oppervlakte zal nog wat ruw aanvoelen. Schuur het geheel wederom glad met  schuurpapier korrel 120 en verwijder het stof.
*    Maak nu een bekisting rondom het te gieten oppervlak met bijvoorbeeld houten latten die zijn beplakt met verpakkingstape. Epoxyhars is erg dun en kan door iedere kier heen lopen. Het beste is om eerst een dunne laag epoxyhars langs alle kieren te gieten en als deze is uitgehard zullen de kieren dicht zijn.
*    Zet het object waterpas.
*    Giet nu de dikke laag epoxyhars .De dikte die in 1x gegoten kan worden hangt af van het type en de omstandigheden.
*    Na ca. 10-20 minuten kan men met een gasbrander over het oppervlakte gaan om  eventuele luchtbellen te verwijderen.    
*    Verwijder na uitharding de bekisting en schuur en polijst de randen indien noodzakelijk. Ook nu kan het oppervlakte geschuurd worden en eventueel afgelakt met een twee komponenten DD Lak in kleur of blank of een hittbestendige lak.


3. Een houten ondergrond voorzien van decoratiematerialen naar keuze (schelpen, afbeeldingen enz.) en afcoaten met een dikke laag epoxyhars.
Het resultaat is natuurlijk ook een duurzame coating die het hout beschermt tegen normaal dagelijks gebruik en vocht, maar tevens een uiterlijk geeft van een glasachtig oppervlak met een diepte effect. De transparante epoxylaag laat de houtnerf en de ingegoten objecten zichtbaar en zorgt voor een glad, hard, slijtvast en waterdicht oppervlak.

*    Schuur de houten ondergrond met schuurpapier korrel 120 en maak de tafel daarna goed schoon en stofvrij.
*    Maak de coating aan door de epoxyhars met de verharder nauwkeurig af te meten en  meng het geheel grondig.
*    Breng de coating aan met een zachte roller (vilten, nylon of mohair) in een dunne laag.
*    Laat het geheel goed uitharden.
*    Het oppervlakte zal nog wat ruw aanvoelen. Schuur het geheel wederom glad met  schuurpapier korrel 120 en verwijder het stof.
*    Maak nu een bekisting rondom het te gieten oppervlak met bijvoorbeeld houten latten  die zijn beplakt met verpakkingstape. Epoxyhars is erg dun en kan door iedere kier heen lopen. Het beste is om eerst een dunne laag epoxyhars langs alle kieren te gieten en als deze is uitgehard zullen de kieren dicht zijn.
*    Zet het object waterpas.
*    Leg nu de decoratiematerialen op de epoxylaag en lijm deze eventueel vast.
*    Giet nu een dunne laag epoxy, zodat de decoratiematerialen net in de epoxy staan. Laat de epoxy tot in ieder geval een dikke stroop uitharden.
*    Giet nu de dikke laag epoxyhars. De dikte die in 1x gegoten kan worden hangt af van het type en de omstandigheden.
*    Na ca. 10-20 minuten kan men met een gasbrander over het oppervlakte gaan om eventuele luchtbellen te verwijderen.    
*    Verwijder na uitharding de bekisting en schuur en polijst de randen indien noodzakelijk. Ook nu kan het oppervlakte geschuurd worden en eventueel afgelakt met een twee komponenten DD Lak in kleur of blank of een hittebestendige lak.

Voor verdere informatie over de genoemde produkten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab "Handleidingen".  

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.