Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

  

 

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld?
         Morgen in huis!

         Afhalen in Dordrecht

 

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS 
         verzending

 

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY
         Inclusief UV 
         Stabilisator

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld? Morgen in
         huis!
Afhalen in Dordrecht

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS verzending

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY 
         Inclusief UV Stabilisator

Metallic Jewels

TOEPASSING:
Metallic Jewels zijn gekleurde, epoxy gecoate aluminium deeltjes. Ze geven een metaalachtig opvallend uiterlijk aan het product.  Ze worden o.a. gebruikt in gelcoatharsen (laminaat uit de mal) voor het verkrijgen van een mooi, decoratief uiterlijk van o.a. auto’s, boten, speel- en attractietoestellen, surfplanken, spoilers enz.  Het beste resultaat wordt verkregen door het mengsel te spuiten en de lamineerhars direct achter de gelcoat te kleuren in de kleur die dicht bij de kleur van de Jewels komt.

Er zijn diverse kleuren leverbaar. Alle kleuren zijn leverbaar in de meest gebruikte afmeting .008 x .015 x .00045. Een aantal kleuren zijn ook leverbaar in de afmeting .015 x .015 x .00045

TOEVOEGING:
ca. 10 – 15% gew. delen in gelcoatharsen.

VERWERKING:
Het mooiste resultaat wordt verkregen als de gelcoat met de Jewels achter een glimmend, glasachtig oppervlak ligt. Een gladde gave mal met een hoge glans is hiervoor een vereiste. Een dunne laag van heldere, ongepigmenteerde gelcoat dient zo gelijkmatig mogelijk in de mal aangebracht te worden.  Deze laag gelcoat zorgt er voor dat een hoge glans wordt verkregen.

De Metallic Jewels worden vervolgens in een heldere tixotrope gelcoathars gemixt in ca. 12,5% gew. delen.  Bij het aanbrengen van de gelcoat dient er op gelet te worden dat de Metallic Jewels gelijkmatig  zijn  verdeeld.  De beste (en snelste) methode is het aanbrengen van de gelcoat  met de spuit. Indien er met een kwast gewerkt wordt (tamponeren) dient er op gelet te worden dat er geen kwaststrepen ontstaan. Als de gelcoat met de kwast wordt aangebracht en hij wordt erop gestreken i.p.v. getamponeerd, dan blijven de Jewels liggen in de richting van het strijken van de kwast. Het uiterlijk is dan te vergelijken met een gemaaid grasveld in verschillende richtingen. Het tamponeren van de gelcoat kan dit probleem voorkomen.

De tixotropie van de gelcoat is belangrijk om  uitzakking e.d.  van de Metallic Jewels te vermijden. De Jewels kunnen in de aanmaakbeker/emmer uitzakken en daarom dient de mix regelmatig omgeroerd te worden. Wanneer de gelcoat met een spuit wordt aangebracht waarop de beker met de mix gemonteerd is kunnen, twee kogellagers in de beker er voor zorgen dat uitzakken van de Jewels in de hars wordt voorkomen indien het pistool gedurende de verwerking regelmatig wordt geschud.

Wanneer de gelcoat met Metallic Jewels is aangebracht kan de lay-up volgens de gebruikelijke wijze geschieden. Alleen de laminaathars dient gepigmenteerd te worden in een kleur die overeenkomt met de Metallic Jewels in de gelcoat. Deze pigmentering is belangrijk, omdat ze zorgt voor een goede dekking van de Jewels vooral op kleine oppervlakten waar de Metallic Jewel deeltjes geen goede dekking hebben gegeven.

Een exacte kleur overeenkomst van de gepigmenteerde laminaathars en de gelcoathars met Metallic Jewels is niet nodig. Als er bijvoorbeeld gekozen wordt voor Royal Blue 15 E Metallic Jewels, een blauw pigment dat zo dicht mogelijk overeenkomt met Royal Blue  dient dan gekozen te worden voor de laminaathars direct achter de gelcoat. Indien er een keus gemaakt moet worden tussen een kleur blauw dat lichter is dan Royal Blue of donkerder, dan verdient de donkere kleur aanbeveling.

N.B. De Downland Polycon Gelcoat Spray Gun (814/PC) is uitermate geschikt voor het aanbrengen van harsen  met Metallic Jewels.

Voor alle verdere vragen en adviezen of technische gegevens staan wij gaarne tot uw dienst.
Raadpleeg voor gebruik het etiket op de verpakking.

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.