Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

  

 

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld?
         Morgen in huis!

         Afhalen in Dordrecht

 

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS 
         verzending

 

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY
         Inclusief UV 
         Stabilisator

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld? Morgen in
         huis!
Afhalen in Dordrecht

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS verzending

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY 
         Inclusief UV Stabilisator

Polyester reparatie grote beschadiging

Hier vindt u een beschrijving van een polyester reparatie. In deze beschrijving geven wij u advies over de eventueel te gebruiken produkten. Deze produkten kunt u o.a. via deze webwinkel bestellen.  

      

1. Het repareren van een gat of een flinke beschadiging in een polyesterprodukt.

a.     Zorg dat je in een goed geventileerde ruimte werkt of gebruik geschikte beschermingsmiddelen.

Begin met het te repareren stuk vrij te maken van eerdere reparaties en/of beschadigingen en schuur of slijp de randen tabs naar binnen af. Het oppervlak opruwen met ruw schuurpapier. Daarna schoonmaken met aceton of methyleenchloride (eventueel aan beide kanten). Indien mogelijk eerst de binnenkant repareren en daarna de buitenkant. (Mocht u er van binnen niet bij kunnen, volg dan de methode bij B)

Plak een stuk karton aan de buitenzijde met een stuk folie erop tegen de hechting. Breng een laag gelcoat met ca. 2% harder aan (eventueel op kleur gemaakt) en laat deze uitharden.

Knip of scheur de glasmat op maat. Meestal wordt de glasmatten 300 of 450 grams gebruikt. Polyesterhars met ca. 2% harder aanmaken volgens de uithardingstabel. Breng een laagje aangemaakte polyesterhars aan op de uitgeharde gelcoat en leg hierin de op maat gemaakte glasmat. Tamponeer de mat verder met polyesterhars. De natte laag narollen met een schone ontluchtingsroller om de luchtbelletjes eruit te halen.

Breng zoveel lagen glasmat aan als nodig en herhaal bovenstaand proces. Eventueel kunnen de lagen nat op elkaar gelegd worden (nat-op-nat). Wel iedere laag goed tamponeren en ontluchten.

Na het aanbrengen van de laatste laag het geheel laten uitharden en gladschuren of breng een topcoat aan om de reparatie ook aan de binnenkant waterdicht te maken.

b.     Indien u enkel vanaf de buitenkant kunt werken dan kunt u als ondergrond een kartonnen malletje maken en deze dan bedekken met folie.

Knip of scheur de glasmat op maat. Meestal wordt de glasmatten 300 of 450 grams gebruikt. Polyesterhars met ca. 2% harder aanmaken volgens de uithardingstabel. Breng een laagje aangemaakte polyesterhars aan op de kartonnen mal en leg hierin de op maat gemaakte glasmat. Tamponeer de mat verder met polyesterhars. De natte laag narollen met een schone ontluchtingsroller om de luchtbelletjes eruit te halen.

Breng zoveel lagen glasmat aan als nodig en herhaal bovenstaand proces. Eventueel kunnen de lagen nat op elkaar gelegd worden (nat-op-nat). Wel iedere laag goed tamponeren en ontluchten.

Na het aanbrengen van de laatste laag het geheel laten uitharden en daarna een topcoat met ca. 2% harder aanbrengen (eventueel op kleur gemaakt) om de reparatie waterdicht te maken.

Het geheel kan eventueel ook afgelakt worden met een 2 komponenten D.D.-Lak (wel de topcoat eerst goed schuren). Deze lak is leverbaar in diverse kleuren (ook RAL kleuren).

Voor verdere informatie over de genoemde produkten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab "Handleidingen".

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.