Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

  

 

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld?
         Morgen in huis!

         Afhalen in Dordrecht

 

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS 
         verzending

 

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY
         Inclusief UV 
         Stabilisator

Groen vinkje slapenonlineBestellen op rekening
         Verzendkosten: €5,00

Groen vinkje slapenonlineVoor 13:00 besteld? Morgen in
         huis!
Afhalen in Dordrecht

Groen vinkje slapenonlineVanaf €50,- GRATIS verzending

Groen vinkje slapenonlineAL ONZE EPOXY 
         Inclusief UV Stabilisator

Topcoat-Polyesterhars

Topcoat-Polyesterharsen worden o.a. toegepast voor de afwerking en verfraaiiing van laminaten met glasbewapening. Het zijn kleefvrij uithardende harsen en kunnen ingekleurd worden met een polyester pigmentpasta.

Verbruik: ca. 400 gram per m2, afhankelijk van de ondergrond.

Het is van belang dat de topcoat niet te dun aangebracht wordt (1 kg. voor maximaal 2,5 m2). Door het aanbrengen van een te dunne laag kunnen er bijvoorbeeld problemen ontstaan met de uit- en naharding van de topcoat. Topcoat heeft indien deze in de juiste laagdikte wordt aangebracht een goed vullend vermogen. Het is van belang dat de ondergrond waarop de topcoat aangebracht moet worden goed schoon, volkomen droog en vetvrij is. Na het schuren van de ondergrond deze eerst afnemen met aceton (zeer brandbaar) of methyleenchloride.

Voor gebruik dient er aan de al voorversnelde topcoathars verharder (M.E.K. peroxyde 109) toegevoegd te worden. In de meeste gevallen is 2% voldoende (zie de handleiding Uitharding-Polyesterharsen A50). De verwerkingstijd is bij 20 C. ca. 15-20 minuten.
Het aanbrengen van de topcoat kan geschieden met een kwast of roller. Voor het reinigen van de verwerkingsmaterialen kan er aceton (zeer brandbaar) of methyleenchloride gebruikt worden. Het verbruik van de topcoat dient zoals hierboven geschreven goed aangehouden te worden.

Indien er over een al bestaande topcoatlaag en nieuwe laag aangebracht moet worden, moet d eoude laag grondig geschuurd worden. Het is van belang dat de parafine aan het oppervlak van de topcoat weggeschuurd wordt, daar er anders een slechte hechting ontstaat. Na het schuren van de ondergrond deze afnemen met aceton of methyleenchloride (ondergrond moet volkomen vetvrij zijn). De topcoat kan na uitharding eventueel plaatselijk geschuurd en gepolijst worden.

De verwerkingstemperatur van de topcoat is minimaal 18 C. Ook de topcoat in de bus en de ondergrond moeten op de vereiste temperatuur zijn. Hars in de bus voor gebruik op temperatuur controleren met bijvoorbeeld een staafthermometer (minimaal 18 C).

Van groot belang is een voldoende naharding van de topcoat voordat deze wordt belast met water, chemicalien, chloor e.d. Minstens een week bij continue ca. 20 C. of hoger met een relatieve vochtgraad van maximaal 65%. Vooral bij buitenwerk (vijvers en zwembaden) kan dit problemen geven (mooi weer afwachten). Een onvoldoende doorgeharde topcoat zal o.a. vocht opnemen, kleur kan worden aangetast, verder osmoseverschijnselen en een beperkte levensduur van de topcoat.

Voor alle verdere vragen en adviezen of technische gegevens staan wij gaarne tot uw dienst.
Raadpleeg voor gebruik het etiket op de verpakking en de veiligheidssheet.

De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.