Vragen? TEL : 078 - 6139089
0 € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

section

 

BESTELLEN OP REKENING

 

AFHALEN IN DORDRECHT
Meer dan 55 jaar ervaringGRATIS VERZENDING BOVEN de € 50,00 !!!!
Ook levering op zaterdag

 
 

GROOTSTE AANBOD
Polyesterhars & epoxyhars

Verschil tussen topcoat en gelcoat

Hier vindt u een beschrijving over het verschil tussen topcoat en gelcoat.

Gelcoat en topcoat zijn beide ingedikte polyesterharsen. Gelcoat wordt gebruikt voor verwerking in een mal (eerste laag). De gelcoat die aan de lucht uithardt blijf aan het oppervlak plakkerig.

Topcoat bevat een extra ingrediënt. Dit vormt een laagje dat ervoor zorgt dat het oppervlak wat aan de lucht uithard plakvrij wordt. Topcoat wordt gebruikt voor het afcoaten van polyester (laatste laag) en voor reparaties.
 
Zowel de gelcoat als de topcoat dienen aangemaakt te worden met een verharder (m.e.k. peroxyde 109). Beide kunnen ook ingekleurd worden met een polyester pigmentpasta.

Voor verdere informatie over de genoemde produkten zie de desbetreffende handleidingen en veiligheidsbladen van deze materialen. Deze kunt u via het contactformulier aanvragen of vinden onder de tab "Handleidingen".
 
De in onze dokumentaties - handleidingen - beschrijvingen en verstrekte gegevens worden naar beste weten verstrekt doch vormen nooit een garantie voor de resultaten met de genoemde produkten. De afnemer zal b.v. door eigen proefnemingen moeten beslissen of het geleverde produkt voor zijn toepassing geschikt is. Ook mondeling of schriftelijk gegeven adviezen e.d. zijn altijd vrijblijvend en gelden niet als garantie voor de verwerkte materialen.